KAJAKFISKER.dk
 
           
 
Forside ▪▪▪ Kajak ▪▪▪ Fiskeri ▪▪▪ Kajakfiskeri ▪▪▪ Præsentation ▪▪▪ Kajak tilbud ▪▪▪ Blog & Facebook ▪▪▪ Profil & Info
  KAJAKFISKERI   Oplevelser    
           
 

▪  Indledning
▪  Oplevelser
▪  Beklædning
▪  Udstyr til kajakfiskeri
▪  Metoder
▪  Fangsten


 

En af de helt store fordele i forbindelse med kajakfiskeri, er at man er fri. Ikke total fri, men væsentlig mere fri end fx som kystfisker. Så meget fri, at det nogen gange kan være uoverskueligt at vurdere hvordan man skal begynde sit fiskeri. Hvis man er kystfisker og wader ud, er man begrænset af kombinationen wadernes længde og bølgernes højde. Hvis du fisker fra jolle eller båd, enten med kast eller trolling, er du begrænset af et krav om en vis dybde under kølen. Med kajakken har man oceaner af muligheder. Man kan ro og fiske, blot der er 10cm vand! På den måde kan man både fiske de steder hvor man wadefisker, og de steder hvor man fisker fra båd og jolle. Kun afstanden fra der hvor du lægger kajakken i vandet og det sted hvor du vil fiske, samt din energitilførsel er begrænsende for dit fiskeri.

Som kajakfisker får du oplevelserne som kajakroer. Du kommer omkring steder og stræk, som du aldrig ville være nået ud eller hen til som kystfisker. Du gør det nærmest lydløst og ubemærket, så du får mulighed for at snige dig ind på både fugle og fisk. Men nogen gange må du også finde dig i at være den der bliver betragtet af andre, uden at du selv opdager det. Fx når du bliver opdaget af en sæl, eller et par marsvin, som du først opdage laaaang tid efter, at de har opdaget dig.


Tæt på naturen
Som kajakfisker fokuserer du på optimering af grej, valg af metode til brug efter et bestemt bytte o.s.v. Men din færden i naturen er mange andre ting, som du får øje på som kajakfisker. At ligge en kilometer eller to fra land, og betragte skoven der går "i brand" i efteråret, lige før løvfald kan være betagende. Når luft og vandtemperatur et gunstige for tornadoer, kan man også være heldig at opleve det fænomen. Eller en havgus, som langsomt men sikkert kommer snigende ind bagfra og overrasker dig, mens du er på vej ud til din yndlings ø. Hvis du er morgenmenneske vil du mange gange opleve en stille dis, som langsomt men sikkert bliver brændt af under solens stråler.

Som kajakfisker har du mulighed for at komme steder som gående ikke kan. Vær opmærksom på fredede områder, hvor der fx kan være yngleområder for fugle eller sæler. Vær også opmærksom på, at du ikke må gå i land alle steder på de danske kyster. Det kan være private områder, eller militære anlæg eller havne for store skibe og færger, som nogen gange er bevogtede.


Vejr og strøm
To faktorer har stor indflydelse på dine muligheder, og som er med til at sætte begrænsningerne: Vejr og herunder specielt vind og temperatur, samt strøm. Hvis du skal ro i et farvand som du kender, så ved du også under hvilke vejrbetingelser det kan lade sig gøre. Men hvis du skal ud og afprøve nye steder, så sørg for at være opdateret med hensyn til specielt vind og strøm.

 
Copyright© 2007 & 2008 KAJAKFISKER.dk.
Al indhold (tekst, design, layout og fotos) udgivet på denne webside tilhører KAJAKFISKER.dk, og er beskyttet af loven om ophavsret.

Opleves bedst med IE 6+, 1280x1024