KAJAKFISKER.dk
 
           
 
Forside ▪▪▪ Kajak ▪▪▪ Fiskeri ▪▪▪ Kajakfiskeri ▪▪▪ Præsentation ▪▪▪ Kajak tilbud ▪▪▪ Blog & Facebook ▪▪▪ Profil & Info
  KAJAKFISKERI   Fangsten    
           
 

▪  Indledning
▪  Oplevelser
▪  Beklædning
▪  Udstyr til kajakfiskeri
▪  Metoder
▪  Fangsten


 

Ved enhver form for lystfiskeri er der en chance for, at man er heldig at få fisk på krogen. Behandling af fisken skal foregå så nænsomt og humant som muligt, lige fra det øjeblik man mærker man har fået fisken til at hugge, og indtil man har sluppet fisken fri, eller valgt at tage fangsten med hjem.


Fight
Uanset hvordan vi som mennesker vælger at anskue det, så er fighten en stor fysisk belastning for fisken. Fisken skal altid fightes tilstrækkeligt hårdt, til at det kan gøres på så kort tid som muligt.


Genudsætning
Måske har vi allerede inden fisken huggede, valgt at den skal genudsættes. Hvis det er tilfældet, har vi også valgt at fiske med modhageløse kroge. Og hvis fisken skal genudsættes, skal det så vidt muligt gøres uden berøring, og mens fisken er i vandet. Hvis berøring ikke kan undgås, så gør hånden våd inden du tager fat i fisken. Hvis fisken skal bjerges med fangstnet, så brug et fangstnet med knudeløst net. Brug en tang til nænsomt at vride krogen ud af sit fæste i munden på fisken.


Aflivning
Hvis fisken derimod skal hjemtages, skal den straks aflives. Afliv fisken med et gok i hovedet, med fx et gokkejern eller en tang. Fisken kan også aflives med en hurtig hjerneoperation, udført med en kniv eller lignende.


Opbevaring
Fisk er let fordærvelig føde. Fangsten skal opbevares, så fordærvelses-processen ikke når at komme i gang, før tilberedningen skal ske. Der er selvsagt stor forskel på, om fisken en varm sommerdag i juli ligger på dækket på kajakken, urenset og i direkte solskin, eller om den ligger på dækket en kølig og overskyet dag i november, hvor indvoldene er taget ud. Hvis man er ude i lang tid på en varm sommer dag, så sørg for at rense fisken, og opbevar den i en fleksibel køletaske med køleelementer.

Der kan ikke gives præcise retningslinier for, hvordan fisken skal opbevares, andet end at det skal være på en sådan måde, at den ikke når at rådne, inden den skal tilberedes.


Tilberedning
Tilberedning af fisk er et meget spændende område. Det er også et stort område, og faktisk så stort, at det vil være for omfattende at behandle emnet her. Der findes i forvejen glimrende materiale på alle medier, så søge lidt rundt omkring og du skal finde.

 
Copyright© 2007 & 2008 KAJAKFISKER.dk.
Al indhold (tekst, design, layout og fotos) udgivet på denne webside tilhører KAJAKFISKER.dk, og er beskyttet af loven om ophavsret.

Opleves bedst med IE 6+, 1280x1024