KAJAKFISKER.dk
 
           
 
Forside ▪▪▪ Kajak ▪▪▪ Fiskeri ▪▪▪ Kajakfiskeri ▪▪▪ Præsentation ▪▪▪ Kajak tilbud ▪▪▪ Blog & Facebook ▪▪▪ Profil & Info
  KAJAK   Transport    
           
 

▪  Indledning
▪  Kajaktyper
▪  Fiskekajak
▪  At ro kajak
▪  Sikkerhed
▪  Udstyret
▪  Transport
▪  Opbevaring
▪  Køb & Salg


 

Nogle mennesker bor lige ned til vandet, og kan søsætte sit fartøj direkte fra stranden. Men de fleste har ikke det privilegium, og må transportere kajakken fra sit opbevaringssted, til der hvor man nu ønsker at ro og fiske. Oftest skal kajakken transporteres på taget af en bil, så intet er vel mere passende, end at se på de forskellige muligheder som dette transportmiddel giver os.


Tagbøjler
Det mest almindelige er vel at transportere kajakken på bilen. Har du et par tagbøjler, et par rørskåle og et par lastremme, så har du hvad du skal bruge.

På markedet findes også forskellige kajakholdere, som beskytter kajakken optimalt, eller giver dig mulighed for at transportere flere kajakker på én gang.

Der findes også en ”tredje” arm, som kan skydes ind i den ene tagbøjle, og bruges som en forlænger. Måske en god idé, hvis kajakken skal op på en høj bil, eller hvis man har lidt svært ved at håndtere kajakken.


Lastremme
Brug lastremme frem for tovværk og snore. De fylder mindre, kan klare et ret stort tryk og kan spændes ordentligt til. Enhver rem som kan klare et tryk på 500 daN eller mere, og som kan spændes ordenligt til, vil kunne bruges. Der findes også remme med beskyttede spænder, som er mere skånsomme overfor taget på bilen.


Beskyttende mellemlæg
Placer nogle mellemlæg mellem lastremme og kajak. Det er egentlig ikke nødvendigt for transportens skyld, men et par beskyttende mellemlæg lavet af fx liggeunderlag, kan beskytte din kajak mod ridser. Hvis du ikke lige får skyllet sand eller grus af bunden af kajakken, kan der komme nogle grimme og dybe ridser, når remmene er spændt godt til.


Kajakvogn
For transport fra bil til søsætning kan du bruge en kano- eller kajakvogn. Du ved selv hvor langt du kan gå med kajakken på nakken, så hvis du ofte skal søsætte kajakken langt fra bilen, så anskaf en kajakvogn.

Der findes forskellige typer og modeller på markedet. Dem med små hjul er lette at stuve af vejen, men til gengæld kan de være vanskelige at bruge på ujævnt underlag. Kajakvogne med store hjul er temmelig uhandy, men til gengæld kan de komme over stok og sten.

 

Copyright© 2007 & 2008 KAJAKFISKER.dk.
Al indhold (tekst, design, layout og fotos) udgivet på denne webside tilhører KAJAKFISKER.dk, og er beskyttet af loven om ophavsret.

Opleves bedst med IE 6+, 1280x1024